Kitabiyat Mezat'ın Yeni Müzayedesi Yayında

Kitabiyat Mezat'ın Yeni Müzayedesi Yayında

 

Muhterem kitapseverler ve koleksiyoncular,

 

Osmanlıca Kitap, Harita, Gravür, Fotoğraf, Belge, Afiş, Prestijli ve Sanatsal Kitaplar Müzayedemiz başlamıştır! Müzayededeki eserlere 23 Nisan 21:00'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. Aynı gün 21:02 itibariyle ise canlı mezat başlayacaktır. 


Çok önemli fotoğraflardan, nadir haritalara, Osmanlıca eserlerden, prestij kitaplara; özenle seçilmiş nadide eserleri incelemek ve lotlara pey vermek için şimdi sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 
 
Tüm ürünleri incelemek için tıklayınız.
 
 
Muhteşem Bir Atatürk Fotoğrafı:
 

 

Lot No: 1

 

Atatürk portresi – Foto.: Français (Jean Weinberg) 37x29 (22,5x16,5) cm. fotoğrafçısının paspartüsünde

Jean Weinberg ünlü bir Rumen Yahudi fotoğrafçıdır. Pera’da “Foto Français” isimli fotoğraf stüdyosunu açmıştır. 1926’da Avusturyalı fotoğrafçı Othmar Pferschy, Weinberg’ün asistanlığını yapmıştır. Pferschy, daha sonra 1931’de kendi stüdyosunu açmıştır.

 
 
Fotoğrafı İncelemek ve Pey Vermek İçin Tıklayınız.
 
 
İmzalı, Tam Takım İstanbul Ansiklopedisi:
 

 

Lot No: 3

ORJİNAL TAM TAKIM, TERTEMİZ CİLDİNDE REŞAD EKREM KOÇU’DAN NEŞET ÖZTÜRK’E İMZALI İTHAFLI İSTANBUL ANSİKLOPEDİSİ

İSTANBUL ANSİKLOPEDİSİ, Reşad Ekrem Koçu tarafından 1944-1973 yılları arasında yayımlanan ve tamamlanamayan kültür ansiklopedisi.

İstanbul'un "kütük"ünü oluşturma amacıyla yola çıkan ancak yarım kalan İstanbul Ansiklopedisi, dünyanın ikinci şehir ansiklopedisidir (Bu tarzdaki ilk eser, William Kent tarafından Londra için hazırlanmış ve ilk baskısı 1937'de yapılmış olan tek ciltlik kitaptır.) Tarih, edebiyat, sanat tarihi, mimari, folklor ve basın gibi konularda bir kaynak kitaptır. Maddeler hikâyeci bir anlatımla kaleme alınmıştır. Mikro ve makro tarih bir arada ele alınır. Baştan sona kadar çizim örnekleriyle doludur.

Koçu'nun 1944 yılının Kasım ayında yayımlamaya başladığı ansiklopedi, 1944-1951 arasında fasiküller halinde yayınlanmış (birinci dönem); 4. cildin ortalarında (son madde "Bahadır Sokağı") yayımı durmuştu. Ansiklopedi, 1958-1973 arasında (ikinci dönem) fasiküller çıkmaya devam etmiş ve 173. sayıda (Son madde "Gökçınar") ikinci kez son bulmuştur.

Ciltlerde Neşet Öztürk yazmaktadır

 
 
Pey vermek için tıklayınız
 

 

Lot No:7

 

KÖPRÜLÜZADE MEHMED FUAD’DAN İMZALI VE İTHAFLI TÜRK EDEBİYATI TARİHİ - HARİTALI

 

Türk edebiyatı tarihi / Köprülüzade Mehmed Fuad (İstanbul Darulfünununda Türk Edebiyatı Tarihi Müderrisi, Şurâ-yı Cumhuriyetleri İttihadi Ulum Akademisi Muhabir-i a’zasından).- İstanbul: Milli Matbaa, 1926. 386 sayfa; 7 harita; 16x24 cm.

KÖPRÜLÜZADE MEHMED FUAD’DAN İMZALI VE İTHAFLI


Muhterem Enise Hanım kardeşimize; Yeni senenizi kutlularken bu …. değin yıllar sitemiyle tavafuk eden nâmahdud bir ömür ve bir nazım kadar mâverâî saâdetler dilerim. 31 . 12. 1936
Haritalar Türkiyat Enstitüsü Asistanlarından AKDES NİMET bey tarafından tertip edilmiştir.


Haritalar:


1- Ba’de’l-milad 8. Asırda Türk Kavimlerinin işgal ettikleri saha - 23x49 cm.
2- 10, 11 ve 12. Asır ba’de’l-milad Türk Kavimlerinin işgal ettikleri saha - 23x45 cm.
3- 13, 14 asırda Türklere işgal ettikleri saha – 23x20 cm.
4- Orhun abidelerinin bulunduğu saha – 24x27 cm.
5- Yenisey Abideleri sahası – 23,5x38 cm.
6- Şarki Türkistan , Turfan civarındaki Buda Asarı haritaları, Hoço harabeleri planı – 24x34,5 cm
7- Türk memleketleri – 24x39 cm.

 

 
 
Bu nadir imzayı incelemek ve pey vermek için tıklayınız.
 

 

Lot No:11

 

TÜRK GRAMERİ ÜZERİNE BASILAN İLK KİTAP - 1680 TARİHLİ ÇOK NADİR - DİLBİLİMCİ MENİNSKİ'NİN 1680 VİYANA BASKISI İMLA, ETİMOLOJİ, SÖZ DİZİMİ, PROZODİA VE BUNA İLİŞKİN DİĞER REFERANSLARIN AYNEN İŞLENDİĞİ VE AÇIK ÖRNEKLERLE GÖSTERİLDİĞİ DOĞU DİLLERİNİN VEYA TÜRK DİLBİLGİSİNİN TÜRKÇE, ARAPÇA VE FARSÇA TALİMATLARI

 

Linguarum Orientalium Turcicae, Arabicae, Persicae Institutiones Seu Grammatica Turcica In Qua Orthographia, etymologia, syntaxis, prosodia, et reliqua eo spectantia exacte tractantur, exemplisque perspicuis illustrantur et cujus singulis capitibus Praecepta Linguarum Arabicae Et Persicae Subjiciuntur Accedunt nonullae adnotatiunculae in Linguam Tartaricam, sive Tartaricam, ex qua originem trahere videtur Turcica, et praeterea Harmonica Conjugatio Verbi Turcico-Arabico-Persici, Latine, Germanice, Italice, Gallice,et Polonice explicati, ac demum ad calcem operis unumet alterum Carmen, ac Narratio quaedam tam Persico, quam Turcico seorsim idiomate a celebribus Authoribus conscripta ad etymologiam exercitationis ergo revocata adjiciuntur. Omnia ad captum medhodumque Noftratium concinnata – Viennea: Opera, typis & fumptibus Francisci a Mesgnien Meninski, 1680

216+46 sayfa; 32x22 cm.

Türkçe Grameri üzerine basılan ilk kitap olmasının yanında, Latin harfleri ile Türkçe kelimelerin fonotik yazılımının bulunduğu ilk eserdir. Fransız asıllı bir Polonyalı olan ve ülkesinin Osmanlı devleti nezdindeki elçiliği görevinde bulunan dilbilimci Francisci Mesgnien Meninski (1620 - 1698) 17. yüzyıl Osmanlı Türkçesi / Arapça / Farsça sözcükleri Latince açıklayıp İtalyanca, Fransızca Almanca ve Lehçe karşılıklarını veren 5 dilli anıtsal sözlüğüne ek olarak Türkçenin grameri üzerine de bir kitap hazırlamıştır. Meninski’nin sözlüğüne ek olarak hazırladığı ve ilk basımı 1680 yılında ‘Linguarum Orientalium Turcicae, Arabicae, Persicae Institutiones Seu Grammatica Turcica…’ adıyla yayımlanan bu eşsiz çalışmanın ikinci basımı 1756 yılında Adam Fr. Kollar tarafından yayına hazırlanıp Institutiones Liinguae Turcicae, cum rudimentis parallelis linguarum Arabicae & Persicae, (Türk Dilinin Esasları, Arapça ile Farsçanın Özetleri ve Paralelleri ile bilikte) adıyla yayımlanmıştır.

 
 
Bu müthiş eseri incelemek için lütfen tıklayınız.
 

 

Lot No:10

 

1790'DA İSTANBUL'DA FRANSIZ SARAYI MATBAASINDA BASILIP OSMANLI SULTANI'NA İTHAF EDİLEN NADİR BİR KİTAP -- TÜRK DİLİNİN UNSURLARI VEYA ALIŞILMIŞ TÜRK DİLİNİN ANALİTİK TABLOLARI

 

Elemens de la Langue Turque, ou tables analytiques de la Langue Turque usuelle, avec leur developpement. Dedies au Roi, sous les auspices de M. Le Comte De Choiseul-Gouffier, Ambassadeur de Sa Majeste Tres-Chretienne pres la Port Ottomane / M. Viguier.- . Constantinople, de l'Imprimerie du Palais de France, Mars 1790

463 sayfa; 26x20,5 cm.